Informatii utile

Alopecia areata, forma cea mai comuna, poate afecta orice persoana de orice varsta, dar se observa o inmultire a cazurilor de manifestare la adolescentii si tinerii adulti. Nici femeile nu sunt ferite de aceasta neplacere.

Din experienta celor care utilizeaza o proteza capilara rezulta o serie de avantaje incontestabile si care constituie o recomandare solida in cazul in care doriti sa faceti o optiune.

Astfel, in cazul in care v-ati decis sa investiti intr-o proteza capilara, trebuie sa stiti ca rezultatul de ordin estetic se obtine foarte repede si inregistreaza o rata de 100% a reusitei.

Desi este un produs exclusivist, o proteza capilara nu este atat de costisitoare daca analizam beneficiile obtinute fara durere si fara a mai fi nevoie sa astepti minim 6 luni ca in cazul aplicarii unor metode invazive, respectiv transplantul de par. In general, specialistii recomanda alegerea unei proteze capilare din par uman, pentru un rezultat pe deplin natural.

Pentru un echilibru al informatiei, este necesar sa enumeram, in mod onest, toate implicatiile, respectiv dezavantajele unui transplant de par, aceasta fiind metoda cea mai cunoscuta in prezent. Se stie astfel ca transplantul de par este foarte costisitor si implica, in mod obligatoriu, efectuarea unui tratament post-operator, specific oricarei proceduri de transplant.

Acest tratament, de tip imuno-supresor, trebuie insotit de respectarea unor reguli stricte in primele zile de dupa operatia de transplant, de exemplu sa nu te lovesti la cap, sa iti protejezi capul de razele soarelui, sa umezesti periodic zona de foliculi transplantati etc. Nu in ultimul rand, in cazul oricarui transplant, trebuie sa avem in vedere si situatia cand organismul nu accepta procedura si respinge materialul transplantat.

Alopecia, in sine, nu este o afectiune periculoasa din punct de vedere medical. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor cu alopecie, dezvolta in timp afectiuni de natura emotionala.

Acestea pot merge de la o stare de jena, pana la stari traumatice la nivel psihic (umilinte, pierderea stimei de sine, izolare sociala etc.). Asadar, alopecia trebuie privita dintr-o perspectiva mai complexa, iar sfatul unui medic este indispensabil. Fiind o afectiune care se manifesta fie pentru perioade lungi de timp, fie pentru toata viata, alegerea unei proteze capilare este una dintre cele mai valoroase optiuni.

Avantaje proteza capilara

 • Se obtine un rezultat foarte rapid
 • Nu este atat de costisitor
 • Nu este dureros
 • Nu trebuie sa astepti 6 luni
 • Rezultatul este 100%

Dezavantajele transplant de par

 • Este foarte costisitor
 • necesita sa urmezi un tratament post operator
 • Necesita sa urmezi cu strictete in primele zile ,urmatoarele etape:
 • Sa nu te lovesti in zona donatoare atat cat si in zona implantata
 • Sa folosesti un ser special pentru hidratatrea zonei implantate din 30 in 30 de minute
 • Sa urmezi un tratament cu antibiotice , pentru evitarea infectiei